Skip to main content

Flex-o-mat

24:e april 2024

Korvgryta Kapacitetsbrist Kommunkreativitet - Hur Uppsala samskapade lösningar för att minska eleffekttopparna i skolkök

Välkomna till en spännande eftermiddag!

Ett av våra mest lyckade och effektfulla projekt någonsin är Flex-o-mat. Även om projekttiden är över har vi beslutat oss för att öppet delge det vi lärt oss om hur man engagerar och mobiliserar aktörer för att samskapa riktigt bra koncept som bidrar till energiomställningen. Låter det som något för dig så är du varmt välkommen till nya Studenternas VIP-avdelning 24e april kl 13-16!
Flex-o-mat har satt en ny nationell standard för hur mycket eleffekt större tillagningskök behöver, där sänkningar på ner mot 50 % har visat sig möjliga. Det handlar om att involvera och skapa samsyn mellan verksamhet, fastighetsägare, utvecklingsföretag och akademi. Det handlar om hur man går från experiment, till att lära av varandra, till att skala upp lösningar. Det må ursprungligen ha handlat om eleffektbehov i kök, men metodiken kan användas i många fler sammanhang som har med t.ex. energiomställning att göra. Om detta kommer vi och andra partners berätta och diskutera med dig 24e april.
Det här eventet är till för dig som vill inspireras kring konkreta arbetssätt för att minska eleffekttoppar (i t.ex. kök), samt för dig som vill ha inspiration till hur man kan skapa samarbeten mellan och inom organisationer i syfte att möta hållbarhetsutmaningar.

Information om eventet:

När: 24 april kl 13.00-16.00

Var: Uppsala, Nya Studenternas, VIP-avdelningen (Sjukhusvägen 12H, Entré E)

Medverkande: STUNS (Stiftelsen för universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), Skolfastigheter, Uppsala kommun Måltidsservice,  Awareify, Uppsala universitet mfl.

Program

13.00 Välkommen och introduktion (Therese Fernlund STUNS och Mikael Carstensen VD Skolfastigheter)
Innovationsresan – från idé till resultat (Therese Fernlund STUNS)
Ledarskap för innovation (Mikael Carstensen VD Skolfastigheter)
Studenters roll i utvecklingsprojekt (Mikael Laaksoharju Uppsala universitet)
Beteendeförändringar och tekniska installationer (Fredrik Björklund Awareify och Micael Östlund Skolfastigheter)
14.00 – 14.30 Kaffe
Kökens erfarenheter från att laga effektsmart mat (Sandra Harbom Måltidsservice och Robin Klein kökschef  Västra Stenhagenskolan)
Nationell uppskalning (Awareify, Eskilstuna kommun, Uppsala kommun Arenor och fastigheter)
Wrap up (Hans Nyhlén verksamhetschef STUNS Energi)
15.30 – 16.00 Mingel
Begränsat antal platser!

Låter detta spännande?

Anmäl dig idag för att säkra din plats!
Sista anmälningsdag är 16 april 2024.

Anmäl dig här

Delar av eventet finansieras av,

sv_SE