600
studenter
120
case
8
år

Energy stories

Vad är det?

Energy stories är ett koncept där studenter inom sina utbildningar reder ut företag och kommuners dagsaktuella hållbarhetsfrågor. Frågorna berör allt från el och vatten till hållbara samhällen och flera olika program på Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet medverkar.

Var?

Konceptet sträcker sig med samarbeten över hela Uppsalaregionen.

När?

STUNS Energi börjar söka årets samarbetspartners under höst och tidig vår och själva projekten arbetas med under april- maj.

Hur?

Studenterna arbetar självständigt och har tillgång till en handledare på något av universiteten samt en kontaktperson på STUNS och en kontaktperson på företaget eller kommunen där projektet tar plats.

För vem?

Konceptet riktar sig främst till:

  1. Studenter på Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet som ska skriva uppsats eller genomföra ett projekarbete inom en kurs.
  2. Företag och kommuner i Uppsalaregionen.

Varför gör vi det?

Det finns behov och vilja hos organisationer att våga ta lösningar till nästa nivå med nya perspektiv och nya ögon samt en enorm potential och ett stort driv hos studenter. Att arbeta aktivt med studenter redan under utbildningen möjliggör inte bara för studenten att praktiskt använda sina kunskaper och få kontakter inom näringslivet, utan det bidrar också med nya perspektiv och fler möjligheter att reda ut hållbarhetsfrågor hos företag och kommuner.

Kontakta oss för mer information eller för att anmäla ditt intresse!